Книжевност

Post Image

“Сфинга на гневот” од Жарко Кујунџиски

Post Image

„Во сенката на злосторот“ од Хелена Хеншен

Post Image

Три дена европска и македонска литература во Кинотека

Post Image

Отворени денови на институтот за македонски јазик „Крсте Петков Мисирков“

Post Image

Нобеловата награда за литература во рацете на поетесата Луис Глик

Post Image

Илустриран времеплов со делата на Димитар Кондовски.