Книжевност

Post Image

„Моќта на цврстиот карактер“ – Анџела Дакворт

Post Image

“Сфинга на гневот” од Жарко Кујунџиски

Post Image

„Во сенката на злосторот“ од Хелена Хеншен

Post Image

Три дена европска и македонска литература во Кинотека

Post Image

Отворени денови на институтот за македонски јазик „Крсте Петков Мисирков“

Post Image

Нобеловата награда за литература во рацете на поетесата Луис Глик