Едно од нашите најубави планински езера – Црно Езеро 2180 м името го добило најверојатно поради својата положба во сенка на преубавиот врв Рудока со висина од 2658 м.

Езеро со неверојатно убава глетака опкружено со преубави врвови дел од таа убавина пренесена на слики и видео.

Слики и Видео Сајковски М.Дејан