Апсурдниот нов проект на Wonderland зема аспурдно брз фестивалски замав!

За таа цел екипата на Wonderland Theatre преку elemental.mk на оригинален начин се обраќа до својата публика:

“Драга публико,

Апсурдно од наша страна, но би сакале да ве известиме дека новиот апсурден проект на Wonderland Theatre, апсурдно насловен како „ИДЕНТИТЕТИ“ ќе има премиера на 21.12 во најапсурдниот понедленик во уште поапсурдната 2020 година на Online Art Performance Festival – OPAF, како дел од програмата во која неапсурдно учествуваат земји од целиот свет. Сѐ ова инспирирано од и во чест на најапсурдниот од сите писатели на апсурдот, големиот Данил Хармс.

Проектот е во времетраење од 13 апсурдни минути и уште поапсурдни 50 секунди и содржи 5 видео сцени кои имаат за цел да ја отсликаат апсурдната состојба во која од неодамна се најдоа нашите не толку апсурдни животи.

Истовремено проектот го покренува прашањето за апсурдот на секојдневието и секојдневието на апсурдот, преку апсурдот на секојдневието, како и секојдневието во апсурдот, но и за апсурдот на секојдневието. Исто така и потрагата по идентитетот.

Поради апсурдно краткото предновогодишно трпение, решивме секој ден да прикажуваме по една аспурдно кратка сцена во времетрање меѓу 2 и 4 минути на нашите воопшто неаспурдни социјални мрежи. Вообичаено апсурдно, сцените се снимани кај нас дома со нашите телефони.
Почнувајќи од горенаведениот апсурден понеделник, следете нѐ секој ден до апсурдниот петок.

Stay tuned за „Дневна Доза Апсурд “

Играат: Драгана Костадиновска, Никола Настоски, Ивана Павлаковиќ, Исмет Шабановиќ

Режија: Нела Витошевиќ, Монтажа: Васил Христов