Рендери на простории засновани врз познати уметнички слики

Веб-страницата HomeAdvisor, на креативната агенција NeoMam и нарачала да создаде шест рендери на простории засновани врз познати уметнички-историски ентериери, што ни овозможува да видиме како тие ентериери би изгледале денес.

Сликите од ентериери низ историјата на уметноста не подучуваат многу за тоа како живееле и работеле славните уметници, како Ван Гог, Василиј Кандински, Рој Лихтенштајн и многу други. Овие слики може да се сметаат за историски записи кои пружаат одличен увид во животот на уметниците.

извор: Порта3