“Само глас” на Скопско лето 2021

Вечерва, во рамки на манифестацијата „Скопско лето“ 2021 ќе се одржи комуникациска современа музичка драма насловена „САМО ГЛАС”
автор: Нина Плавањац, Таа – Звездана Ангелова,Тој – снимениот глас на Никола Ристановски,балетан – Мирослав Митрашиновиќ,режисер, композитор, сценограф и дизајнер на светло: Марјан Неќак

Театарската претстава “Само глас” е едно големо огледало во кое искрено се погледнуваме себе си. Интимниот однос и приказната на големата актерска-уметница ни ја птсликуваат другата страна на приказната, онаа која обично не ја гледаме, само навидум ја слушаме, ја премолчуваме или ја негираме.
Претставата е во режија на Марјан Неќак, кој воедно е и автор на музиката, сценограф и дозајнер на светлото.
Во улогите на Таа и Тој играат Звездана Ангеловска и Никола Ристановски, како и балетанот Мирослав Митрашиновиќ