По повод 13 Ноември, Детскиот културен центар Карпош, како и секоја година, со помош на најмладите ќе го честита роденденот на нашиот град.

По повод 13 Ноември, Детскиот културен центар Карпош, како и секоја година, со помош на најмладите ќе го честита роденденот на нашиот град.

Имено, детскиот градски хор ,, Гласот на децата на Скопје” при ЈУ. Детски културен центар Карпош, упатува видео честитка, додека пак, точно на пладне, во 12.00 часот, ќе се одржи манифестацијата “Го градам мојот град”, во рамките на која децата од градинките со својата креативност ќе покажат како го гледаат својот град преку изработка на макети и модели од најразличен природен материјал.