Данскиот Lyngdorf Audio го претстави новиот звучник CS-1, дизајниран да се става во фиоки, комоди и модерни ТВ полици. Дизајнот е прилично дискретен, а CS-1 се одликува со хоризонтално тело, како централен звучник, и всушност претставува странично поставена кутија за комода.

Топологијата со двоен систем се состои од две единици на звучници, додека предната монтажа на бас-рефлексниот отвор им овозможува на звучниците да бидат поставени во просторот што е затворен одзади. Во центарот на предниот дел се наоѓа единица за бас со дијаметар од 165 милиметри, која е опремена со алуминиумска мембрана, 35-милиметарска калем, леана корпа и магнет за вентилација, а текстилен високотонец од 25 милиметри е испакнат и поставен под мал агол. Производителот наведува фреквентен опсег од 42 херци до 22 килохерци (-3 dB), со чувствителност од 88 децибели и номинална импеданса од четири оми, додека за приклучок е обезбеден пар терминали на задната страна. Lyngdorf CS-1 доаѓа само во мат црна завршница, со цена од околу 700 фунти.

извор: https://www.hi-files.com