Британската компанија iFi Audio, позната по производство на напредни дигитални аудио уреди, претстави нов модел наречен NEO iDSD. Како претставник на новата генерација на апарати за домаќинство, новитетот се карактеризира со променет дизајн, а тенкото алуминиумско куќиште може да се постави хоризонтално или исправено.

Производителот ги потенцира разновидните можности за апликација, бидејќи NEO iDSD претставува DAC, предзасилувач за дигитални извори и засилувач за слушалки во едно куќиште, со додавање на Bluetooth за директно поврзување со мобилни уреди. За конверзија на Д / А користено е коло Бур-Браун со поддршка за 768 kHz / 32-битни PCM, DSD512, DXDx2 и MQA, а достапни се оптички, коаксијални и USB влезови. Слушалките се поврзани преку излез од 3,5 mm и 6,35 mm на предниот панел, а декларираната моќност е над 1.000 миливолти на канал, со отпорност од 32 оми. Покрај тоа, за разлика од претходните модели, NEO iDSD носи нов пристап PureWave, кој вклучува дизајн без обработка на сигналот DSP, дигитални филтри или промени на аналогно ниво, додека аналогната врска може да биде фиксна или променлива и да се реализира преку RCA или избалансирани излези на XLR. Конечно, сите важни информации се читаат на мал OLED екран, кој ротира според поставката на уредот, а во пакетот е вклучен и далечински управувач. IFi NEO iDSD е достапен во сребро, по предложена малопродажна цена од околу 700 фунти.

Извор: https://www.hi-files.com