„Франс Фокал“ воведе новина во понудата, наречена „Ариа К2 936“. Новиот модел е модификација на постојниот под-звучник „Арија 936“, кој вклучува кабинет од МДФ со исечени предни рабови и привлечна основа од алуминиумска легура за подобра стабилност.

Предниот дел е тапациран со вештачка кожа, додека остатокот од футролата е завршен во сива завршница од првокласен квалитет, што е превземено од престижната серија Utopia EM EVO. Сепак, најголемата разлика во споредба со оригиналната верзија е во распоредот на единиците за звучници – покрај вдлабнатиот високотонец TNF направен од легура на алуминиум и магнезиум, три-системската топологија содржи нов среден опсег и три субвуфери, со дијаметар од 165 милиметри и опремени со новоразвиена мембрана K2. Оваа мембрана е препознатлива по жолтата боја и е изработена од неколку слоеви арамидни влакна, а производителот наведува дека носи подобрена динамика и прецизност во средниот опсег, односно подобро прифаќање на поголема моќност во единиците на субвуфер. Два помали отвори за бас-рефлекс на предната страна го олеснуваат поставувањето на овој подностоечки звучник со средна големина, а во упатството се наведува фреквентен опсег од 39 херци до 28 килохерци, со номинална импеданса од осум оми и чувствителност од 92 децибели.

Focal Aria K2 936 е произведен во Франција и е достапен по предложена малопродажна цена од 4.000 €.