Focal за hi-fi професионалците

Focal претстави нови над ушни слушалки со кабелска врска, наречени Clear Mg Professional. Овие големи слушалки се дизајнирани во отворен дизајн и опремени се со 40-милиметарски магнезиумски мембрани во форма на М, за кои производителот тврди дека обезбедуваат исклучителна динамика и пространа фаза, истовремено одржувајќи тонална рамнотежа низ целиот спектар. Целосната алуминиумска конструкција е збогатена со кожна облога на носачот и привлечна црно-црвена комбинација на бои, додека мемориските пенa влошки покриени со перфорирана микрофибер ткаенина се задолжени за удобност. Техничките податоци наведуваат фреквентен опсег од пет херци до 28 килохерци, со импеданса од 55 оми и THD изобличување од 0,25 проценти, додека тежината на слушалките е 450 грама. Богатиот пакет вклучува петметарски кабел со 6,35 милиметарски приклучок, 1,2 метарски кабел со 3,5 милиметарски приклучок и адаптер од 3,5 до 6,35 милиметри, со пар резервни влошки и тврда торбичка за носење. Focal Clear Mg Professional е достапен по предложена малопродажна цена од околу 1.300 фунти.

извор: Hi-Files Magazin