Под ознака ST60, британската компанија Arcam го претстави првиот самостоен мрежен аудио-плеер. Новината припаѓа на серијата HDA и е извршена во препознатлив дизајн, што подразбира минималистичко поставување на контролите на предниот панел и привлечна комбинација на црно и сребро. Како стример од повисока категорија, ST60 носи многу функции, вклучувајќи поддршка за Google Chromecast, Spotify Connect и Roon Ready. Сите информации се прикажуваат на прилично голем ЛЦД-екран во боја, а главниот тип на контрола е обезбеден од апликацијата MusicLife на Arcam, која понатаму ги интегрира функциите Tidal, Deezer, Qobuz, Napster и UPnP. Покрај поврзувањето со кабелска и wi-fi мрежа, достапен е AirPlay 2, како и коаксијални, оптички и USB-A дигитални влезови за надворешна функција DAC, додека излезот има RCA и избалансирани порти XLR. 32-битното коло ESS Sabre ES9038K2M е искористено за конверзија во Д / А, а наведената поддршка вклучува резолуција до 192 килохерци и 32 бита, како и декодирање на формат MQA. Arcam ST60 се очекува да се најде во продажба во четвртиот квартал, по предложена малопродажна цена од околу 1.200 фунти.

извор: www.hi-files.com