По седум години истражување и развој, проектот познат како Naiad конечно заврши во 2017 година. За разлика од кој било друг, овој производ е создаден за да ги истурка филозофиите на Rega до крај докажувајќи дека нема сомнеж во нивната животна мантра според која употребата на ултра лесни, цврсти цоколи и употребата на клучни материјали во клучните области е од најголемо значење при конструирањето на кој било перформански сериозен грамофон.

„На почетокот, немавме намера да го произведуваме овој грамофон во која било количина, зградата беше ограничена на два или три примери. Сепак, откако многу дистрибутери го видоа и слушнаа грамофонот при посетата на Рега, не ставија под зголемен притисок да направиме количина исклучиво за нив. Првичниот план беше да се направат четириесет Naiad (по еден за секоја година од постоењето на Рега во тој момент) како прослава на инженерството и историјата на Рега.

Како и да е, за да го направиме Naiad далечински прифатлив, мораше да нарачаме делови за количина од 50 и токму ова ја постави бројката за максималниот број на Naiad Rega што некогаш ќе може да се произведува, секој рачно и макотрпно составен од нашиот најквалификуван тим вклучувајќи го и нашиот извршен директор Фил Фримен“. До денес, Рега направи и продаде повеќе од 20 Naiad по цена од 29,999 фунти.