Предновогодишен концерт на Градски дувачки оркестар вечерва во МКЦ

Вечерва, со почеток од 19 часот во МКЦ ќе се одржи преновогодишен концерт на Градскиот дувачки оркестар. Влезот е слободен, со претходно подигнување на бесплатен/протоколарен билет на билетарница во МКЦ.


На концертот ќе биде изведена следната програма:
Forever and ever – arr. Х. Еминовиќ
Herb Alpert Golden Hits – arr. Steve McMillan
What a wonderful World – arr. R.Stitzel
Final count down – J.Tempest
Money,Money – arr. Х. Еминовиќ
Ljubi me I glavata gore – arr. Х. Еминовиќ
Sway – arr. M.Taylor & Х. Еминовиќ
New York,New York – J.Kander
G.Miller Parade – arr. Rudi Selfert Kresbornn
Gipsy song – В.Стефановски – arr. Х. Еминовиќ
Proud Mary – arr. Х. Еминовиќ
Brazil Samba – arr. Х. Еминовиќ
+
Radetzky Marcsh – J.Strauss

На иницијатива на Град Скопје и Младинскиот културен центар во март 2006 година се формираше Градски дувачки оркестар. Оркестарот од самиот почеток па се до денес има настапувано на сите манифестации во градот Скопје и другите градови во Републиката. Репертоарот на оркестарот е богат и разновиден, се изведуваат дела од сите жанрови. Во оркестарот членуваат 29 професионални музичари и студенти на Факултетот за Музичка уметност.
*Настанот ќе биде организиран со почитување на актуелните ковид-протоколи.