Италијанското село Mondolfo во регионот Marche е вистински изложбен простор на отворено во постојана еволуција. Селото припаѓа на клубот Borghi piu belli d’Italia (Најубави италијански села) и со својата средновековна тврдина од 15. век, станало место за Фестивалот на синтеза. На неговите улици и плоштади можете да наидете на поп-дела, фотографии и дела на уличната уметност.

извор: https://www.porta3.mk/italijanskoto-selo-mondolfo-vistinski-difuzen-muzej-na-otvoreno/