Московското метро во руската уметност

Метрото во Москва е цел подземен свет и сообраќакна мрежа со најубави станици во светот. Денес подземната сообраќајна мрежа на руската престолнина има 196 станици (од кои 44 имаат статус на културно наследство). Прекрасното метро секогаш ги интригирало уметниците. Погледнете како ги инспирирало и како руските уметници го доживуваат метрото во Москва.

Дознајте повеќе на Порта 3