Книжевност

Post Image

Конкурс за оригиналнo прозно дело за деца од 10 до 15 години

Post Image

Магична повест за мрачните тајни, сестринското ривалство и страсната љубов

Post Image

Бизарните „Бизарни раскази“ на Токарчук

Post Image

Романот „Скриени желби, немирни патувања“ – македонски кандидат за наградата за литература на ЕУ

Post Image

Интегрални преводи на романите на Кафка во издание на Антолог

Post Image

Промоција на збирката „Вечна трага“ од Мила Михајловиќ во МКЦ

Post Image

Врската меѓу Дали и неговата муза низ призмата на романот „Гала – Дали“ од Кармен Доминго

Post Image

Кон „Педесет цигари за Елена“ од Марина Вујчиќ – Роман за долг и траен впечаток

Post Image

Потресната приказна на „Поле со портокали“ од Лари Трембле