Книжевност

Post Image

Отворени денови на институтот за македонски јазик „Крсте Петков Мисирков“

Post Image

Нобеловата награда за литература во рацете на поетесата Луис Глик

Post Image

Илустриран времеплов со делата на Димитар Кондовски.

Post Image

Дебата „Како децата се запознаваат со предизвиците на животот преку литературата“