Книжевност

Post Image

Поетско читање со Јовица Ивановски, Елизабета Баковска и Тихомир Јанчовски

Post Image

Македонската асоцијација на издавачи ги додели наградите за 2022 година

Post Image

„Мајчино млеко“ – латвискиот бестселер што ги топи и најтврдите човечки срца

Post Image

Од печат излезе „Овие песни“ – избор од вкупното творештво на Глигор Стојковски

Post Image

Кон “Вистинско крзно” – моќна и слоевита приказна во издание на Антолог

Post Image

Доделување на наградата „Пегаз“ и промоција на победничкиот роман „Хотел меѓу две војни“ од Александар Русјаков

Post Image

Сликовницата „Љубовта спасува животи“ од хрватскиот илустратор Свјетлан Јунаковиќ на македонски јазик

Post Image

Приказна за егзилот, раселувањата и емотивните врски