Книжевност

Post Image

Излезе од печат „Метафора – поглед зад огледалата“ од Марко Трпески

Post Image

Објавен новиот роман на Томислав Османли

Post Image

Чествување на поезијата на Коста Солев Рацин

Post Image

Објавен е романот „Бродот. Конзархија“ на Томислав Османли

Post Image

Промоција на култната книга за деца „Бушава азбука“ од Горан Стефановски и Душан Петричиќ

Post Image

Промоција на научната книга „Конески како тестамент“ од Весна Мојсова – Чепишевска

Post Image

Кон “Воздишката на Сузана” од Јакуба Каталпа

Post Image

“Столб што пее” – нов роман на Томислав Османли

Post Image

Излезе од печат историскиот роман „Се викам црвена“ од Орхан Памук