Сцените се базирани на кратките раскази на еден од најголемите писатели на апсурдот, Данил Хармс, и имаат за цел на комичен начин да ја потеницраат апсурдната состојба во која неодамна се најдоа нашите животи.
Истовремено проектот го покренува и прашањето за потрагата по идентитетот.

Дневна доза апсурд 

Сцена 2 – Вредности