Доделени наградите на 55 МТФ „Војдан Чернодрински“

Оценувачката комисија на 55-от Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ Прилеп, во состав:

 Звездана АНГЕЛОВСКА – претседател и членовите 

Бајруш МЈАКУ и Александар МИЛОСАВЉЕВИЌ ги доделува следните награди:

1. НАГРАДА ЗА РЕКЛАМЕН МАТЕРИЈАЛ на Борче Димитријоски за рекламниот материјал од претставата„ЕДВАРД РАЦЕ НОЖИЦИ“ во изведба на НУ Театар за деца и младинци – Скопје, 

2. НАГРАДА ЗА КОРЕОГРАФИЈА И СЦЕНСКИ ДВИЖЕЊА на Игор Киров за кореографија и  сценски движења во претставата „ЕДИП КОМЕНТАРИ“воизведбанаНУЦК „АцоШопов“ – Театар Штип, 

3. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на групата Фолтин за музиката во претставата„И КОЊИТЕ ГИ УБИВААТ, ЗАР НЕ?“во изведба на НУ Народен театар – Битола, 

4. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Роза Трајчевска–Ристоска за костимите во претставата „МОЈОТ МАЖ“во изведба на НУ Драмски театар – Скопје, 

5. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Ивана Кнез за сценографијата во претставата„ГЛЕМБАЕВИ“во изведба на Театар „Војдан Чернодрински“ – Прилеп, 

6. НАГРАДА ЗА СОВРЕМЕНА СЦЕНСКА ДРАМАТИЗАЦИЈА на Нела Витошевиќ и Викторија Рангелова–Петровска за драматизација на колажот од раскази на Румена Бужаровска во претставата„МОЈОТ МАЖ“во изведба на НУ Драмски театар – Скопје, 

7. НАГРАДА ЗА ТЕКСТ не се доделува

8. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Исидор Јованоски за улогата Оливер Глембај во претставата„ГЛЕМБАЕВИ“во изведба на Театар „Војдан Чернодрински“ – Прилеп, 

9. НАГРАДА ЗА МЛАДА АКТЕРКА на Сабина Мемиши за улогата Олга во претставата„МУРЛИН МУРЛО“во изведба на НУ Албански театар – Скопје, 

10. НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА ЕПИЗОДНА УЛОГА на Гентиана Рамадани за улогата Ина во претставата„МУРЛИН МУРЛО“во изведба на НУ Албански театар – Скопје, 

11. НАГРАДА ЗА МАШКА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Горан Стојаноски за улогата Силвестер во претставата„КРИК ЗА ЉУБОВ“во изведба на НУЦК „Григор Прличев“ – Народен театар – Охрид, 

12. НАГРАДА ЗА ГЛАВНА МАШКА улога на Јордан Симонов за улогата Филип во претставата „МОЈ ТЕРМИН“во изведба на НУ Македонски народен театар – Скопје, 

13. НАГРАДА ЗА ГЛАВНА ЖЕНСКА УЛОГА на Наталија Теодосиева за неколкуте ликови во претставата„МОЈОТ МАЖ“во изведба на НУ Драмски театар – Скопје, 

14. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Мартин Кочовски за претставата„И КОЊИТЕ ГИ УБИВААТ, ЗАР НЕ?“во изведба на НУ Народен театар – Битола, 

15. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА на претставата „И КОЊИТЕ ГИ УБИВААТ, ЗАР НЕ?“во изведба на НУ Народен театар – Битола, 

16. НАГРАДА ЗА СЕВКУПЕН УМЕТНИЧКИ АНГАЖМАН И РЕЗУЛТАТ НА АВТОРОТ И АКТЕРИТЕ на претставата„МОЈОТ МАЖ“ во изведба на НУ Драмски театар – Скопје.