Светски ден на театарот – Дарја Ризова

“На денешен ден низ целиот свет театарските институции, независните театарски сцени и факултетите за драмски уметности го одбележуваат Светскиот ден на театарот. Овој ден го прославувме сите ние кои можеме да ја забележиме вредноста и важноста на театарската уметност, уметноста која игра клучна улога во нашите животи.” – Македонски Народен Театар