“Отело” вечерва во МНТ

Вечерва со почеток во 20 часот, во МНТ, во рамките на манифестацијата Скопско лето 2021, ќе се одигра театарската претстава Отело.

Претставата е во режија на Нина Николиќ.

Те бакнав пред да те убијам.

Сега, додека умирам, те бакнувам пак.

Претставата е копродукција меѓу МНТ, БНП, Зеница од Босна и Херцеговина и „Перипетија продукција“ од Скопје. Играат: Енес Салковиќ, Саша Ханџиќ, Дарја Ризова, Ѓорѓи Јолевски, Златан Шкољиќ, Александар Ѓорѓиески, Џенана Џаниќ, Тамара Миличевиќ – Стилиќ, Александар Михајловски, Аксел Мехмед.