Театар

Post Image

,,Енциклопедија на мртвите” револт кон реалноста револт кон злото , примитивизмот – Одблиску со Срѓан Јаниќевиќ

Post Image

Би сакала да сработам една монодрама – Миа Кантарџиева

Post Image

“Молитва по Достоевски” во Народен театар Битола

Post Image

Привилегија е да се биде жена режисер – одблиску со Нина Николиќ – режисер во Македонскиот народен театар

Post Image

Никогаш не се откажувам од вистината во која верувам – одблиску со Ебру Мусли

Post Image

Понекогаш е пожелно актерот и да замолчи – Одблиску со Оливер Митковски

Post Image

МНТ – 76 години испишува историја

Post Image

Театарот е должен да го коментира светот – Ѓорѓи Јолевски, актер во МНТ

Post Image

Светски ден на театарот – Звездана Ангеловска