Книжевност

Post Image

„Децата на Волга“ – каписла на човечката бессилност

Post Image

„Прашалникот е половина срце“ од Софија Лундберј

Post Image

Работилница за креативно пишување со Александра Димитрова

Post Image

Кон „Скриени желби, немирни патувања“ од Владимир Јанковски

Post Image

Венко Андоновски: Што не смеам да заборавам (Музика, книги и филм)

Post Image

Проф.д-р Нина Анастасова-Шкрињариќ – Борхес си го наоѓа патот до секоја човечка душа

Post Image

“Идиот” од Ф.М.Достоевски – препорака од Звездана Ангеловска